200 ml natúr joghurtmaréknyi cseresznye (friss, magozott és felezett)100 ml tejszín3 ek. cukorzselatinEgy főzőedényben felmelegítek 1-1.5 dl vizet s belekeverek 2-3 kávéskanál zselatinport, felforralom majd kézmelegre hűtöm. A natúr joghurthoz hozzáadom a cukrot, a felvert…
2009.05.24. 16:21 Gránátalma
Cseresznyés joghurt-tortácska
Szólj hozzá!
2009.05.24. 16:02 Gránátalma
Cseresznyés clafoutis
125 g porcukor60 g liszt (Schar Mix C)200 g tej (házi, komáromi tejgazdaságból)100 g tejszín3 tojás3-4 maréknyi cseresznye (friss, magozott és felezett)Tegnap a helyi piacon rengeteg cseresznye várta a vásárlókat s persze én sem tudtam ellenállni, pedig négyszáz forint volt…
Szólj hozzá!
2009.05.24. 14:37 Gránátalma
Mascarpone epersziruppal
maréknyi eper (friss, apróra vágva)cukor100 g mascarpone100 ml tejszínEgy főzőedénybe beletesszük az epret s egy kevés cukorral összefőzzük -ha van rá időnk szűrjük le s hűtsük ki. A tejszínt kemény habbá verem s hozzákeverem a mascarponet. Poharakba kanalazzuk s a…
Szólj hozzá!
2009.05.23. 15:27 Gránátalma
Dödölle
Nemrégiben Zalakaroson nyaraltunk ahol megkóstolhattuk a zalai ételeket is...1 kg főtt és áttört burgonya25 dkg liszt (Schar)só450 ml tejfölfokhagyma, újhagymaMegfőzzük a burgonyát, megpucoljuk. Mikor kihűlt áttörjük, hozzáadjuk a lisztet és ízesítjük sóval. Egy…
2 komment
2009.05.23. 15:12 Gránátalma
Penne Portobello
1 kisebb fej vöröshagyma (apróra vágva)5 gerezd fokhagyma (apróra vágva)250 ml főzőtejszín60 dkg gombamaréknyi aszalt paradicsom (házi)1 csirkemell (apró kockákra vágva)30 dkg penne (kukoricatészta)só, bors, olívaolajEz az egyik kedvenc tésztaételem...A csirkemell filét…