125 g porcukor
60 g liszt (Schar Mix C)
200 g tej (házi, komáromi tejgazdaságból)
100 g tejszín
3 tojás
3-4 maréknyi cseresznye (friss, magozott és felezett)
Tegnap a helyi piacon rengeteg cseresznye várta a vásárlókat s persze én sem tudtam ellenállni, pedig négyszáz forint volt kilogrammja.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a cukorral, majd lassan hozzáadjuk a tejet, tejszínt és a tojássárgáját. Pihentetjük 2 órát. A pite formát kivajazzuk és beleszórjuk a kimagozott cseresznyét. A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzákanalazzuk a tésztához, végül ráöntjük a cseresznyére. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 30-35 percig sütjük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.