HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2009.05.24. 16:02 Gránátalma

Cseresznyés clafoutis

125 g porcukor

60 g liszt (Schar Mix C)

200 g tej (házi, komáromi tejgazdaságból)

100 g tejszín

3 tojás

3-4 maréknyi cseresznye (friss, magozott és felezett)

Tegnap a helyi piacon rengeteg cseresznye várta a vásárlókat s persze én sem tudtam ellenállni, pedig négyszáz forint volt kilogrammja.

Egy tálban összekeverjük a lisztet a cukorral, majd lassan hozzáadjuk a tejet, tejszínt és a tojássárgáját. Pihentetjük 2 órát. A pite formát kivajazzuk és beleszórjuk a kimagozott cseresznyét. A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzákanalazzuk a tésztához, végül ráöntjük a cseresznyére. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 30-35 percig sütjük.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr621140786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása