1 kisebb fej vöröshagyma (apróra vágva)
5 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
250 ml főzőtejszín
60 dkg gomba
maréknyi aszalt paradicsom (házi)
1 csirkemell (apró kockákra vágva)
30 dkg penne (kukoricatészta)
só, bors, olívaolaj
Ez az egyik kedvenc tésztaételem...
A csirkemell filét apró kockáva vágom, sózom s olívaolajon átpirítom, félreteszem. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Főzőedénybe teszek egy kevés olívaolajat, átpirítom a vöröshagymát, majd a fokhagymát is. Hozzáadom a főzőtejszínt s a vékony hosszú szeletekre vágott gombát -ezesetben laskát használtam. Mikor a gomba megpuhult hozzáadom a félre rakott és átpirított csirkemell kockákat, ízesítem sóval, borssal, végül hozzá adagolom a maréknyi aszalt paradicsomkarikákat. Pár percig főzöm még, hogy a paradicsom kiengedje a színét és az ízét. Penne kukoricatésztával s aszalt paradicsomkarikákkal tálalom.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.