200 ml natúr joghurt
maréknyi cseresznye (friss, magozott és felezett)
100 ml tejszín
3 ek. cukor
zselatin
Egy főzőedényben felmelegítek 1-1.5 dl vizet s belekeverek 2-3 kávéskanál zselatinport, felforralom majd kézmelegre hűtöm. A natúr joghurthoz hozzáadom a cukrot, a felvert tejszínt s a kihűtött zselatint, végül a friss magozott cseresznyét. Kisebb süteményformákba (én mindíg folpack-al bélelem ki, így könnyebben eltávolítható a formákból) öntjük s hűtőszekrényben kb. 2-3 órás dermedés után kínáló tálra borítva tálaljuk. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.
Igazi nyári hűsítő és könnyű desszert.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.