HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2009.05.24. 16:21 Gránátalma

Cseresznyés joghurt-tortácska

200 ml natúr joghurt

maréknyi cseresznye (friss, magozott és felezett)

100 ml tejszín

3 ek. cukor

zselatin

Egy főzőedényben felmelegítek 1-1.5 dl vizet s belekeverek 2-3 kávéskanál zselatinport, felforralom majd kézmelegre hűtöm. A natúr joghurthoz hozzáadom a cukrot, a felvert tejszínt s a kihűtött zselatint, végül a friss magozott cseresznyét. Kisebb süteményformákba (én mindíg folpack-al bélelem ki, így könnyebben eltávolítható a formákból) öntjük s hűtőszekrényben kb. 2-3 órás dermedés után kínáló tálra borítva tálaljuk. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

Igazi nyári hűsítő és könnyű desszert.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr191140819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása