- 1 db padlizsán (kockára vágva)
- 2 db cukkíni (kockára vágva)
- 1 db kaliforniai paprika (kockára vágva)
- 3 db paradicsom (hámozva, kockára vágva)
- 3 evőkanál paradicsommártás
- olívaolaj, só, bors, bazsalikom
- 250 g üvegtészta
- rizspapír lapok
A zöldségeket egy nagyobb serpenyőbe halmozzuk és összepároljuk. Ízesítjük paradicsommártással, sóval, borssal, bazsalikommal. A megpárolt tésztát beletesszük a serpenyőbe és összekeverjük, majd a megáztatott rizspapírokra halmozzuk és feltekerjük.
Bazsalikom: a fűszernövény leveleit használjuk, melyek lehetnek apróbb ill. nagyobb méretűek, zöld és ibolya lila színű is. Illata erőteljes, leginkább a szegfűszeghez hasonlít. Kiváló kiegészítője a paradicsomsalátának, olasz ételeknek -főzésnél az utolsó percekben kell beletenni. Szárítva kevésbé intenzívebb az illata és az íze. Gyógyhatása kevésbé ismert, enyhe fogfájás és ínygyulladás csökkentő hatása van.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.