(A receptet KÓSER oldalán találtam)
60 dkg főtt, áttört burgonya
35 dkg friss spenót
15 dkg Mantler liszt (gluténmentes)
1 tojás
10 dkg márványsajt
só, bors ízlés szerint
vaj
1 marék friss bazsalikomlevél
Mártás:
1 dl tejszín
2 tojás sárgája
10 dkg reszelt sajt (5 dkg parmezán 5 dkg trappista)
fokhagyma, szerecsendió, só, bors ízlés szerint
A megpucolt spenótot egy főzőedényben víz nélkül megpárolom, kinyomkodom és hülni hagyom. Az összetört burgonyához adom a spenótot, a lisztet, tojást, sajtot, vajat és a fűszereket. Ha jól összedolgoztam, kis gombócokat formázok belőle amit forró vízben kifőzök (akkor jók a gombócok, ha feljönnek a víztetejére).
Mártáshoz a hozzávalókat egy főzőedénybe összekeverem, tűz felett kicsit összesűrítem és a tál kifőtt gnoccira öntöm, majd sütőben pirulásig sütöm.
A férjem nem rajong a spenótért. De ezzel a recepttel -amit folyamatosan emleget- belecsempészhettem az ételbe. Meglepődött mikor elmondtam mi van benne, de ízletesnek tarotta és megszerette.
Spenót: a legértékesebb zöldségféle, magas K-vitamin tartalma van. Vaspótló, serkenti a vesék működését, mérsékli a magasvérnyomást. Emésztésserkentő és vastagbéltisztító hatása van. Csökkenti a hasnyálmirigy- és bélrendszeri daganatok kialakulásának kockázatát.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
t3v · http://okostojas.blog.hu/ 2007.06.10. 20:45:28