HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2009.09.27. 18:46 Gránátalma

Almás pite fügével

vajas tészta (glutén-mentes)

4 alma (reszelve)

3 füge

limelé

cukor

fahéj (őrölt)

liszt (glutén-mentes)

1 tojás (kenéshez)

4 almát megpucolunk és lereszelünk, meglocsoljuk limelével és megszórjuk cukorral és fahéjjal. Mikor levet eresztett, kinyomkodjuk és félre tesszük. Egy pite formát kivajazunk és kilisztezünk. Fél csomagnyi vajas tésztát kinyújtunk, majd a kilisztezett piteformába helyezzük. A felesleget a széléről levágjuk, újra összegyúrjuk-kinyújtjuk majd csíkokat vágunk belőle. A tésztával kibélelt piteformában elegyengetjük a reszelt és kinyomkodott almát, majd a vékony csíkokra felszeletelt fügét is. A tésztacsíkokat a tetején hosszában, majd keresztben felhelyezzük. Felvert tojással a csíkokat megkenegetjük. 180 fokon kb. 40 percig aranybarnára sütjük.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr721411134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása