édesburgonya (2 db hámozva, kockázva)
gyömbér (friss, reszelve)
só, fehérbors
vöröshagyma (apróra vágva)
főzőtejszín
olívaolaj
Az édesburgonyákatt meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Főzőedényben kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk az édesburgonyát, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal és frissen reszelt gyömbérrel. Mikor a burgonya megpuhult, leturmixoljuk, hozzáadjuk a főzőtejszínt és újra összefőzzük. Pirított fenyőmaggal tálaljuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.