Recept:
6 tojásfehérje
30 dkg cukor
1/2 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál kakaó (holland)
1/2 tábla étcsokoládé (gluténmentes)
1 csomag tejszín
20-30 dkg idénygyümölcs (én áfonyát használtam)
Nigella habcsóktortáját nagyon szeretjük. Egyszerű, gyors és nagyon finom. A tortaformát kivajazzuk, sütőpapírt teszünkbele és ezt is kivajazzuk. A 6 tojás fehérjét a 30 dkg cukorral felverjük, hozzátesszük a balzsamecetet, kakaót és a 1/2 tábla apróra vágott étcsokoládét. 180 fokos előmelegítjük a sütőt. A tortaformába tesszük a tésztát és levesszük a sütőt 150 fokra. A tésza akkor jó, ha a teteje berepedezik. Hagyjuk egy kicsit hülni felvert tejszínt teszünk a tetejére és ráhalmozzuk a gyümölcsöt (én már nem tudtam így lefényképezni, mert abban a pillanatban, hogy a tálra került elfogyott).
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: senior dating 2017.11.15. 17:07:12
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.