HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2008.12.07. 14:40 Gránátalma

Mézeskalács

25 dkg máz

15 dkg vaj

20 dkg cukor

2 tojás

50 dkg liszt (Mantler)

1/2 cs sütőpor

mézeskalácskeverék (mennyisége ízlés szerint)

A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Egy főzőedénybe kimérjük a mézet. Felmelegítjük és hozzáadjuk a kimért vajat. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a felvert cukros tojásokat, végül a mézeskalácsfűszert. Egy órára a hűtőszekrénybe tesszük -szépen megdermed. A tésztát kinyújtjuk kb. 1 cm vékonyra és kiszúróformákkal kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt sütőedényekbe tesszük. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, rácsra téve hűtjük.

3 éve készítem a mézeskalácsot ezzel a recepttel amire itt találtam rá.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr90809290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása