gomba (apró szemű, lehet konzer is 1 doboz)
csirkemellfilé (apróra vágva, kb. 60 dkg)
főzőtejszín (1 doboz -Milli 300 ml)
1 ek. étkezési keményítő
sáfrány
petrezselyem
olívaolaj, só, bors
Egy serpenyőben olívaolajat melegítek, átforgatom benne az apróra vágott csirkemellfilét. Párolom. Mikor megpuhult, hozzáteszem az apró gombafejeket és jól átforgatom. Egy tálkába öntöm a főzőstejszínt és csomómentesre keverem benne az étkezési keményítőt, majd a húsra öntöm és megszórom egy kevés sáfránnyal, majd sózom és borsozom. Sűrűsödésig kevergetem, majd tálalás előtt friss petrezselyemmel megszórom. Rizzsel tálalom.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kolbi 2008.09.19. 14:21:11
Hozzávetőleges arányokat tudnál írni nekem, pl. fél kiló csirkéhez kell 2 deci tejszín, meg egy közepes konzerv gomba, vagy valami ilyesmi iránymutatást?
Köszi!
Gránátalma · http://granatalma.blog.hu/ 2008.09.19. 17:06:49
Kolbi 2008.09.19. 18:58:21