HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2008.06.29. 06:57 Gránátalma

Almás pie

4 közepes alma (hámozva, reszelve)

fahéj (őrölt)

citrom (leve)

méz

kristálycukor

1 cs. leveles tészta (gluténmentes)

Az almákat megpucoltam, közepüket kivágtam, lereszeltem és csepegtettem rá egy kevés citromlevet. Kevés kristálycukorral beszórtam és összekevertem. 1/2 órát pihenni hagytam. A pie formát kivajaztam és kiliszteztem. A leveles tészta egyik felét kinyújtva a pie formába tettem, szélüket levágtam. Mikor a reszelt alma levet eresztett, kinyomkodtam és ízesítettem mézzel és sok őrölt fahéjjal. A nyers tésztára kanalaztam és elegyengettem. A tészta másik felét is kinyújtottam, sodrófára tekertem és rátettem a már almával töltött pie-ra. Elegyengettem, szélét lenyomkodtam a formához, a felesleget levágtam és villával a tetejét óvatosan megszúrkodtam. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 30 percig sütöttem. Azért használtam leveles tésztát, mert a gluténmentes tésztát inkább mondanám vajas tésztának mint levelesnek.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr56544149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása