4 közepes alma (hámozva, reszelve)
fahéj (őrölt)
citrom (leve)
méz
kristálycukor
1 cs. leveles tészta (gluténmentes)
Az almákat megpucoltam, közepüket kivágtam, lereszeltem és csepegtettem rá egy kevés citromlevet. Kevés kristálycukorral beszórtam és összekevertem. 1/2 órát pihenni hagytam. A pie formát kivajaztam és kiliszteztem. A leveles tészta egyik felét kinyújtva a pie formába tettem, szélüket levágtam. Mikor a reszelt alma levet eresztett, kinyomkodtam és ízesítettem mézzel és sok őrölt fahéjjal. A nyers tésztára kanalaztam és elegyengettem. A tészta másik felét is kinyújtottam, sodrófára tekertem és rátettem a már almával töltött pie-ra. Elegyengettem, szélét lenyomkodtam a formához, a felesleget levágtam és villával a tetejét óvatosan megszúrkodtam. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 30 percig sütöttem. Azért használtam leveles tésztát, mert a gluténmentes tésztát inkább mondanám vajas tésztának mint levelesnek.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.