Spanyolországi utamon remek paellát ettem, itthon csak áradozni tudtam róla, amíg nem találtam egy kiváló receptet (Egy falat Spanyolország) és alkalmat az elkészítéséhez.
Hozzávalók:
3 hámozott paradicsom (apró kockára vágva)
1.5 dl fehérbor
vörös- v. lilahagyma (1.5 fej, apróra vágva)
30 dkg kagyló hús és kagyló héjában (Paphia Undulata, Mythilus Edulis)
1 szelet bacon (finomra vágva)
1 kaliforniai paprika (finomra vágva)
10 dkg száraz kolbász (enyhén csípős -chorizo híján Gyulai)
10 dkg borsó (lehet fagyasztott is)
20 db garnélarák megtisztítva
30 dkg rizs (paella rizs vagy hosszú szemű rizs -SOS Long)
5 dl tyúkhúsleves (meleg)
2 gerezd fokhagyma (zúzva)
olíva olaj, cayenne bors, sáfrány, friss petrezselyem
Hevítsük a bort és a hagymát (1 fejnyi) egy edényben. Adjuk hozzá a kagylókat, fedjük le, majd az edényt finoman rázogatva főzzük nagy lángon 5 percig. Vegyük le az edényt a tűzről és dobjuk el a zárva maradt kagylókat, a többit szűrjük le, a főzővizet tegyük félre. Egy vastag aljú serpenyőben hevítsünk olajat, tegyük bele a hagymát (fél fejnyit)bacont, fokhagymát, paprikát és süssük 5 percig. Adjuk hozá a feldarabolt paradicsomot, kobászt és a borsot. Sózzuk ha szükséges (szerintem az). Öntsük hozzá a kagyló főzővizát, majd adjuk hozzá a rizst, és keverjük össze. Tegyük a sáfrányt a receptbe és öntsük a rizsed keverékhez. Forraljuk fel, majd lassú tűzön forralljuk fedő nélkül 15 percig kevergetés nélkül. Tegyük a borsót a rizs tetejére, keverjük meg és fedjük le, lassú tűzön főzzük 10 percig -félidőben forgassuk át. Adjuk hozzá a kagylókat az utosó 5 percben, hogy átmelegedjenek. Petrezselyemmel megszórom és tálalom. A receptet Egy falat Spanyolország című könyvből készítettem el némi módosítással...
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
serpa 2008.04.17. 11:40:24
Istenien néznek ki az ételremekeid! Le a kalappal!
Segítséget szeretnék kérni:
olvastam, h. februárban Párizsban jártál és a férjed lisztérzékeny.
Én 2 hét múlva jutok el ebbe a csodás városba és én is LÉ vagyok.
Tudnál segíteni, ötletet adni, h. nem "hal éhen" ott egy LÉ?
Vagy ilyen irányú kutakodásod ott nem volt :-)
Köszi előre is!
További sikeres főzőcskézést és sütögetést a mi örömünkre is! :-)
Magdi
Gránátalma · http://www.granatalma.blog.hu 2008.04.18. 19:37:44
Ha nincs a hátizsákodban GM kenyér akkor bizony nehéz lesz az étkezés. Ajánlatos vinni magaddal, mert útközben remek kis boltok vannak, ahol felvágottakat és sajtokat, de főként mustárt lehet kapni. Az eladók megértik a gluten free szót, de a csomagolásokon sajnos nem tüntetik fel, csak a tartalmat (ezt is érdemes böngészni). A francia borokat is érdemes megkóstolni. Sok sikert az utazáshoz és a városnézésnez! Bon voyage!
serpa 2008.04.21. 11:22:51