Első kísérlet, hogy karácsonykor valami új sütemény kerüljön az asztalra...
- 50 g liszt (Mantler gluténmentes)
- 1/2 tk. sütőpor
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- 1/2 tk. mézeskalács fűszer (fahéj, szerecsendió)
- 1 tojás
- 10 g cukor (barnacukrot használtam)
- 1 ek. reszelt alma
- 1/2 ek. méz (méhészeti -házi)
- 1/2 ek. natúr joghurt
- 1 ek. olaj
- cukormáz (a fánkok tetejére)
A hozzávalókat összekeverem, a fánksütőt kivajazom és kilisztezem. Előmelegített sütőben kb. 15 percig 175-180 fokon sütöm. Mikor kihűltek, cukormázba mártogattam.
Mivel még csak kísérlet, így csak 1 adag (6 darab) készült belőle.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.