HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2007.11.03. 05:47 Gránátalma

Karácsonyi fánk avagy kísérlet a karácsonyi sütéshez

Első kísérlet, hogy karácsonykor valami új sütemény kerüljön az asztalra...

- 50 g liszt (Mantler gluténmentes)

- 1/2 tk. sütőpor

- 1/2 tk. szódabikarbóna

- 1/2 tk. mézeskalács fűszer (fahéj, szerecsendió)

- 1 tojás

- 10 g cukor (barnacukrot használtam)

- 1 ek. reszelt alma

- 1/2 ek. méz (méhészeti -házi)

- 1/2 ek. natúr joghurt

- 1 ek. olaj

- cukormáz (a fánkok tetejére)

A hozzávalókat összekeverem, a fánksütőt kivajazom és kilisztezem. Előmelegített sütőben kb. 15 percig 175-180 fokon sütöm. Mikor kihűltek, cukormázba mártogattam.

Mivel még csak kísérlet, így csak 1 adag (6 darab) készült belőle.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr44216754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása