- sütőtök (kb. 2.5 kg)
- alma (3 db)
- gyömbér (friss)
- fahéj (őrölt)
- méz (elhagyható)
A sütőtököt és az almát felvágjuk, kimagozzuk, meghámozzuk és kockára vágjuk. Főzőedénybe tesszük és felöntjük kb. 3 liter vízzel. Addig főzzük míg a gyümölcshús puha nem lesz. Belereszelek egy kevés gyömbért, szórok bele fahéjat és kanalazok bele egy kevés mézet. Összeforralom és kész az üdítően friss és egészséges sütőtöklé. Hűtőben egy hétig is eláll. Imádom az ízét, az illatát és a színét.
Gyömbér: elősegíti az emésztést, éléníti a vérkeringést.
Alma: magas C-vitamint tartalmaz, állítólag gátolja az öregedést.
Fahéj: őröltként sütemények, ételek ízesítésére, egészben gyümölcslevesek, kompótok és italok kiegészítőjeként használják. Emésztést serkentő, étvágyjavító.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Balibi 2007.10.06. 12:27:32
Balibi 2007.10.06. 12:29:44