HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2007.09.15. 18:26 Gránátalma

Sütőtöklé

- sütőtök (kb. 2.5 kg)

- alma (3 db)

- gyömbér (friss)

- fahéj (őrölt)

- méz (elhagyható)

A sütőtököt és az almát felvágjuk, kimagozzuk, meghámozzuk és kockára vágjuk. Főzőedénybe tesszük és felöntjük kb. 3 liter vízzel. Addig főzzük míg a gyümölcshús puha nem lesz. Belereszelek egy kevés gyömbért, szórok bele fahéjat és kanalazok bele egy kevés mézet. Összeforralom és kész az üdítően friss és egészséges sütőtöklé. Hűtőben egy hétig is eláll. Imádom az ízét, az illatát és a színét.

 

Gyömbér: elősegíti az emésztést, éléníti a vérkeringést.  

Alma: magas C-vitamint tartalmaz, állítólag gátolja az öregedést.

Fahéj: őröltként sütemények, ételek ízesítésére, egészben gyümölcslevesek, kompótok és italok kiegészítőjeként használják. Emésztést serkentő, étvágyjavító.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr23166284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balibi 2007.10.06. 12:27:32

Kúraszerűen is érdemes fogyasztani a gránátalmát: távolítsuk el a héját és egészben fogyasszuk vagy vízzel pépesítsük fel, és fontos! gézen vagy ruhán át át szűrjük le. Naponta 3x fél pohárral fogyasszuk. Datolyával a leghatásosabb! Alacsony vérnyomásra, hasmenés ellen kiváló (háját daráljuk le), egyfajta "hormonterápiaként" is beválik. Vérerősítő, segít daganatos betegségek megelőzésében is.

Balibi 2007.10.06. 12:29:44

A törpe gránátalmából (nekem is van) gyönyörű bonsai fát lehet nevelni. :)
süti beállítások módosítása