25 dkg máz
15 dkg vaj
20 dkg cukor
2 tojás
50 dkg liszt (Mantler)
1/2 cs sütőpor
mézeskalácskeverék (mennyisége ízlés szerint)
A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Egy főzőedénybe kimérjük a mézet. Felmelegítjük és hozzáadjuk a kimért vajat. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a felvert cukros tojásokat, végül a mézeskalácsfűszert. Egy órára a hűtőszekrénybe tesszük -szépen megdermed. A tésztát kinyújtjuk kb. 1 cm vékonyra és kiszúróformákkal kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt sütőedényekbe tesszük. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, rácsra téve hűtjük.
3 éve készítem a mézeskalácsot ezzel a recepttel amire itt találtam rá.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.