HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2007.12.15. 19:35 Gránátalma

VKF XI. Csokoládés-narancsos karácsonyi muffin

Tészta:

- 10 dkg étcsokoládé (apróra vágva, Szerencsi)

- 10 dkg vaj

- 2 db tojás

- 15 dkg cukor

- 10 dkg narancslekvár (narancsdarabbokkal)

- fél narancs leve (friss)

- 1/2 teáskanál sütőpor

- 15 dkg liszt (Mantler gluténmentes)

Máz:

- 35 dkg porcukor

- 2 tojás fehérje

- pár csepp citromlé (friss)

- karácsonyi cukordíszek

Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk a vajjal és langyosra kihűtjük. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd belekanalazzuk a mézédes narancslekvárt és fél narancs levét. A lisztet összekeverjük a sütőporral és összekeverjük a narancslekváros masszával, majd beledolgozzuk a kihűtött csokoládét. 175 fokon -előmelegített sütőben- sütjük kb. 25 percig. A kész muffinokat kihűtjük, és a cukormázzal megkenjük. Díszíthetjük karácsonyi cukordíszekkel. Az alapreceptet egy régi Stahl könyvben olvastam, egy kicsit Nigellával fűszerezve, kiegészítve saját ötletekkel. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr90265111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása