Tészta:
- 10 dkg étcsokoládé (apróra vágva, Szerencsi)
- 10 dkg vaj
- 2 db tojás
- 15 dkg cukor
- 10 dkg narancslekvár (narancsdarabbokkal)
- fél narancs leve (friss)
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 15 dkg liszt (Mantler gluténmentes)
Máz:
- 35 dkg porcukor
- 2 tojás fehérje
- pár csepp citromlé (friss)
- karácsonyi cukordíszek
Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk a vajjal és langyosra kihűtjük. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd belekanalazzuk a mézédes narancslekvárt és fél narancs levét. A lisztet összekeverjük a sütőporral és összekeverjük a narancslekváros masszával, majd beledolgozzuk a kihűtött csokoládét. 175 fokon -előmelegített sütőben- sütjük kb. 25 percig. A kész muffinokat kihűtjük, és a cukormázzal megkenjük. Díszíthetjük karácsonyi cukordíszekkel. Az alapreceptet egy régi Stahl könyvben olvastam, egy kicsit Nigellával fűszerezve, kiegészítve saját ötletekkel.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.