HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2007.10.31. 06:32 Gránátalma

VKF X. Sonkaszeletekbe tekert 80-as évek

- burgonya (2 kg, főtt, kockára vágott)

- gépsonka (14 szelet)

- savanyú káposzta (60 dkg)

- tejföl (450 ml, elhagyható)

- 1 tojás (elhagyható)

- só, bors, olaj

Nagymamám egyik kedvenc receptje volt, mert egyszerű, finom és olcsó. Ez a forduló jó alkalom volt arra, hogy újra és újra átböngésszem a szakácskönyveit, jegyzeteit amit írt. Persze ilyenkor megrohanják az embert az emlékek, elfeledett pillanatok, egy-egy receptnél betűzve talátam pár fényképet is. Gondolom ezek a receptek voltak a kedvencek.

A tűzálló tálat kiolajozom, a burgonyát megfőzöm, hámozom és kockára vágom. A savanyúkáposztát kevés olajon átpirítom. Kicsik hűlni hagyom, majd a sonkaszeleteket a tenyeremre fektetem és megrakom a pirított savanyúkáposztával. Felgöngyölöm. A burgonyaágyra rakosgatom és leöntöm a tejfölben elkevert tojással -ha ezt elhagyjuk akkor az étel nem csak gluténmentes, hanem laktóz- és tojásmentes is.

S miért írtam, hogy olcsó? 2 kg burgonya 199 Ft, sonka 14 szelet 398 Ft, savanyúkáposzta 60-62 dkg 172 Ft, ha ehetünk: tojás 1 db 25 Ft, tejföl 179 Ft.

4 tagú család számára is kiadós ebéd: 1000 Ft (!) alatt.

 

  

Savanyúkáposzta: értékes tápanyagokat tartalmaz. Méregtelenít, kitűnő alapanyaga a fogyókúrának. Ellenálló képességet biztosít. Csont- és immunerősítő hatása is ismert.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr62213888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása