- burgonya (2 kg, főtt, kockára vágott)
- gépsonka (14 szelet)
- savanyú káposzta (60 dkg)
- tejföl (450 ml, elhagyható)
- 1 tojás (elhagyható)
- só, bors, olaj
Nagymamám egyik kedvenc receptje volt, mert egyszerű, finom és olcsó. Ez a forduló jó alkalom volt arra, hogy újra és újra átböngésszem a szakácskönyveit, jegyzeteit amit írt. Persze ilyenkor megrohanják az embert az emlékek, elfeledett pillanatok, egy-egy receptnél betűzve talátam pár fényképet is. Gondolom ezek a receptek voltak a kedvencek.
A tűzálló tálat kiolajozom, a burgonyát megfőzöm, hámozom és kockára vágom. A savanyúkáposztát kevés olajon átpirítom. Kicsik hűlni hagyom, majd a sonkaszeleteket a tenyeremre fektetem és megrakom a pirított savanyúkáposztával. Felgöngyölöm. A burgonyaágyra rakosgatom és leöntöm a tejfölben elkevert tojással -ha ezt elhagyjuk akkor az étel nem csak gluténmentes, hanem laktóz- és tojásmentes is.
S miért írtam, hogy olcsó? 2 kg burgonya 199 Ft, sonka 14 szelet 398 Ft, savanyúkáposzta 60-62 dkg 172 Ft, ha ehetünk: tojás 1 db 25 Ft, tejföl 179 Ft.
4 tagú család számára is kiadós ebéd: 1000 Ft (!) alatt.
Savanyúkáposzta: értékes tápanyagokat tartalmaz. Méregtelenít, kitűnő alapanyaga a fogyókúrának. Ellenálló képességet biztosít. Csont- és immunerősítő hatása is ismert.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal