Gluténmentes Meggytorta
Recept:
1 bögre cukor
2 bögre liszt (Mantler gluténmentes liszt)
1/4 bögre étolaj
1 pohár natúr joghurt
1 cs. sütőpor
2 tojás, vaj
3 marék cukrozott gyümölcs -ezesetben mély bordó meggy
Mércének ugyanazt a bögrét használjuk. 2 tojást kikeverünk 1 bögre cukorral. Hozzáadunk 2 bögre lisztet, 1 csomag sütőport, 1/4 bögre étolajat és a pohár joghurtot. A tésztát kivajazott sütőtálba öntjük -én mindíg a 26 cm-es csatos tortaformát használom- és megszórjuk a cukrozott gyümölccsel. 175 fokon sütöm -tűpróba.
Meggy: savanykás ízű gyümölcs. Vértisztító, serkenti a máj, vese és szív működését, ezért kúraszerűen is fogyasztják. Kiegyensúlyozza az emésztést, befolyásolja az idegek működését. Hat a légzőszervek gyógyítására különösen meghüléskor. A nagymennyiségű B-vitamin serkenti a fehérje és keményítő feldolgozását.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.