1 cs. mungóbabcsíra
20 dkg. garnélarák
1 cs. rizstészta
főzőtejszín
olívaolaj
só, bors ízlés szerint
A mungóbabcsírát egy mély serpenyőben (általában WOK serpenyőt használok az ilyen ételek elkészítéséhez) olajon megforgatom, és a garnélarákot hozzáteszem. Ráöntök egy kevés főzőtejszínt. Míg a rák megpuhul, a tésztavíz felforr. A vizet csak ráöntöm a tésztára és 5 perc múlva puha. Serpenyőbe teszem a tésztát, összeforgatom a rákkal és már tálalható is.
Mungóbabcsíra: magában és más zöldséggel is használható saláta. Tartalmaz B-vitamint, vasat, folsavat, magnéziumot, mangánt, foszfort, sok E-vitamint. A rák- és vastagbéldiétában hasznos.
Rizstészta: rizsliszt, só, víz. Nem szabad főzni, a tészta vastagságától függően kell áztatni 3-5 percig. Nagyon finom!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.