HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2007.06.04. 22:07 Gránátalma

Mungóbabcsírás garnélarák rizstésztával

1 cs. mungóbabcsíra

20 dkg. garnélarák

1 cs. rizstészta

főzőtejszín

olívaolaj

só, bors ízlés szerint

A mungóbabcsírát egy mély serpenyőben (általában WOK serpenyőt használok az ilyen ételek elkészítéséhez) olajon megforgatom, és a garnélarákot hozzáteszem. Ráöntök egy kevés főzőtejszínt. Míg a rák megpuhul, a tésztavíz felforr. A vizet csak ráöntöm a tésztára és 5 perc múlva puha. Serpenyőbe teszem a tésztát, összeforgatom a rákkal és már tálalható is.

Mungóbabcsíra: magában és más zöldséggel is használható saláta. Tartalmaz B-vitamint, vasat, folsavat, magnéziumot, mangánt, foszfort, sok E-vitamint. A rák- és vastagbéldiétában hasznos.

Rizstészta: rizsliszt, só, víz. Nem szabad főzni, a tészta vastagságától függően kell áztatni 3-5 percig. Nagyon finom!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr1292753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása