HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2009.10.04. 20:22 Gránátalma

Pirított zöldséges rizstészta

káposzta levelek (fejes, kel -csíkokra vágva)

répa (csíkokra vágva)

hagyma (új -csíkokra vágva)

fokhagyma

olaj, csiliolaj

szójaszósz (glutén-mentes)

rizstészta

A megmosott zöldségeket vékony szeletekre vágjuk -cseppet munkaigényes, de megéri. A fokhagymát megpucoljuk és egy kés penge oldalával kicsit megtörjük. Egy főzőedényben egy rész olajat-egy rész csiliolajat hevítek, átsütöm benne a fokhagymát, majd kiveszem -minden aromája az olajba sült. Ráhalmozom a csíkokra vágott zöldséget, sűrű kevergetés mellett s a hozzáadott szójaszósszal készre párolom. Ügyeljünk rá, hogy a zöldségeket ne pároljuk túl puhára. Hozzáadjuk a kifőtt rizstésztát -szintén ne főzzük túl, mert a zöldségekkel elkeverve még átpirítjuk. Számtalanszor készítem ezt a pirított tésztát, mert változatos, bármilyen rendelkezésre álló zöldségekkel elkészíthető s nagyon finom. Több alkalommal is kóstolhattam a Wasabi Étterem ezen típusú ételeit. Következő alkalommal pirított rizzsel fogom elkészíteni s posztolni...

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr971427554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

p.u 2009.12.10. 16:41:34

Szia!

Már egy ideje vadászom a gluténmentes szójaszószt, de még nem jártam sikerrel, nagyon örülnék ha megosztanád velem, hol lehet beszerezni, ki a gyártó stb.
Előre is kösz!

Gránátalma · http://granatalma.blog.hu/ 2009.12.16. 18:18:24

Kedves p.u.
Elnézésedet kérem a késői válaszért!
Ez a szójaszósz bio boltokban szerezhető be, neve: BIO TAMARI. Márka:BIOrganik
Összetevői: víz, teljes értékű szójabab, tengeri só.
Üdvözlettel: Gránátalma
süti beállítások módosítása