5 db kagyló fejenként
fűszervajhoz:
125 dkg vaj
4-5 db. paradicsom húsa (apróra vágva)
1/2 evőkanál medvehagyma (apróra vágva)
2 evőkanál parmezán (reszelt)
só
pirított kenyérszeletek
Egy tálban összekeverem a fűszervaj hozzávalóit s félre teszem. A kagylókat készre főzöm, majd egy sütőedénybe sorakoztatom s teáskanálnyi fűszervajat teszek mindegyik kagyló tetejére s grillfokozaton 5-8 percig grillezem. Tálaláskor ügyeljünk arra, hogy a kagylóhéjakban maradjon a megolvadt fűszervaj. Pirított kenyérrel tálalom. Kiváló előétel.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.