HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2009.05.12. 04:28 Gránátalma

Éljen május elseje

avagy bográcsozás 20 főre

hozzávalók:

2 kg vaddisznó hús (apróra kockázva)

4 kg lapocka (apró kockára vágva)

1 kg vöröshagyma (szintén apróra vágva)

1 kg szalonna (kockára vágva)

2 paprika

3 paradicsom

vörösbor

majoranna

pirospaprika

só, bors

Első sorban tüzet rakunk -már ha sikerül, s föléje akasztjuk a bográcsot. Beletesszük a kockára vágott szalonnát s kisütjük a zsírját. Hozzáöntjük az apróra vágott vöröshagymát -üvegesre pirítjuk. Beletesszük a vaddisznóhúst, jól elkeverjük s főni hagyjuk, majd jöhet a lapocka is. Átforgatjuk, felöntjük vízzel s főzzük. Lassanként adagolva bor, fűszerek, víz, újraforr, bor, fűszerek víz, újraforr. S a hangulathoz elengedhetetlen a 20 ember, 6 kutya -akik mit sem törődve a gazdákkal játszottak egymással, zene, pár földre kerülő ember az eltört műanyag székben s persze a kitörő nevetések. Így ünnepeltük mi május elsejét...

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr611116355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása