HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2009.04.11. 12:48 Gránátalma

Sült nyúlcomb medvehagymás gnocchival

nyúlcomb (fejenként 1 db)

húsosabb szalonna (combonként  2-3 szelet)

fokhagyma (1 fej)

só, bors

rozmaringszár

gnocchi:

60 dkg tört burgonya

15 dkg liszt (Mantler, burgonyától függően ez a mennyiség eltérhet)

1 tojás

só, bors

maréknyi medvehagyma (friss, felaprítva)

parmezán (reszelt)

A nyúlcombokat besózzuk, s kiolajozott sütőedénybe tesszük. Ráfektetünk minden combra egy-egy rozmaringszárat, 2-3 szelet szalonnát s végül a tisztított fokhagymát. A sütőtálba öntünk még kb. 1 dl vizet, fólia alatt 180 fokon kb. 1 óráig sütjük, fólia nélkül még további kb. 25-30 percig. A gnocchihoz megfőzzük a burgonyát, hámozzuk s áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, tojást, ízesítjük sóval, borssal és medvehagymával. Kicsi - falatnyi gombócokat formázunk belőle. Lobogó sós vízben addig főzzük, míg a gombócok feljönnek a víz felszínére, majd leszűrjük. Tányérra helyezzük, s reszelt parmezán sajttal megszórva, a sült nyúlcombok mellé tálaljuk.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr41059269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása