nyúlcomb (fejenként 1 db)
húsosabb szalonna (combonként 2-3 szelet)
fokhagyma (1 fej)
só, bors
rozmaringszár
gnocchi:
60 dkg tört burgonya
15 dkg liszt (Mantler, burgonyától függően ez a mennyiség eltérhet)
1 tojás
só, bors
maréknyi medvehagyma (friss, felaprítva)
parmezán (reszelt)
A nyúlcombokat besózzuk, s kiolajozott sütőedénybe tesszük. Ráfektetünk minden combra egy-egy rozmaringszárat, 2-3 szelet szalonnát s végül a tisztított fokhagymát. A sütőtálba öntünk még kb. 1 dl vizet, fólia alatt 180 fokon kb. 1 óráig sütjük, fólia nélkül még további kb. 25-30 percig. A gnocchihoz megfőzzük a burgonyát, hámozzuk s áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, tojást, ízesítjük sóval, borssal és medvehagymával. Kicsi - falatnyi gombócokat formázunk belőle. Lobogó sós vízben addig főzzük, míg a gombócok feljönnek a víz felszínére, majd leszűrjük. Tányérra helyezzük, s reszelt parmezán sajttal megszórva, a sült nyúlcombok mellé tálaljuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.