1 salátacukkini (reszelve)
1 vöröshagyma (apróra vágva)
1/2 póréhagyma (vékony szeletekre vágva)
4 gerezd fokhagyma (vékonyra szeletelve)
5-7 dl víz
1 leveskocka
1dl főzőtejszín
hagymacsíra
só
A salátacukkínit lereszelem, a vöröshagymát apróra felvágom, a póréhagyma felét vékonyan felszeletelem s végül 4 gerezd fokhagymát felszeletelek. Egy főzőedényben olajat hevítek, erre teszem rá az apróra vágott vöröshagymát és a szeletekre vágott póréhagymát. Mikor kissé megdinsztelődött, hozzáadom a fokhagymát. Tovább dinsztelem s hozzáadom a reszelt cukkínit, átforgatom. Felöntöm kb. 7 dl vízzel s főzöm míg a hagymák meg nem puhulnak. Ekkor botturmix segítségével átturmixolom. Hozzáteszem a leveskockát s újra átforralom, ha szükséges ízesítem sóval. Kb. 1 dl tejszínnel krémesre főzöm. Hagymacsírával tálalom.
Győri étteremben ettem hasonlót, de ki kellett próbálnom. Én így készítettem el...
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.