Répatorta, avagy készülődés a Húsvétra.
tészta:
12 dkg liszt (Schar Mix-B)
12 dkg dió (darált)
12 dkg porcukor
25 dkg sárgarépa (finomra reszelt)
4 tojás
2 kk sütőpor
krém:
250 g mascarpone
2-3 ek porcukor
díszítés:
lime reszelt héja
csokoládétojás (vagy színes tojáscukorkák)
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd belekeverjük a száraz hozzávalókat - a sütőporos lisztet, diót és végül a reszelt répát. Ezután beledolgozzuk a felvert tojásfehérjéket. 200 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.
A mascarpone-t jól eldolgozzuk a porcukorral –csomómentesre. Rákanalazzuk a tortánkra és egyenletesen elkenjük. (Gondolatban felosztjuk a tésztát). Reszelt lime héjából kisebb fészkeket készítünk és csokoládétojást teszünk a közepébe. Egy tortára kb. 8 fészek jut.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
longhill 2009.03.22. 16:55:46