50 dkg liszt (Schar Mix-B)
5 dkg élesztő (friss)
2.5 dl tej
cukor (1 ek)
1 tojás
1 tojás sárgája
só
7 dkg vaj
reszelt citromhéj
szilvalekvár
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt majd az 50 dkg liszthez adjuk, hozzátesszük még az egész tojást és a tojás sárgáját. Hozzákeverjük a sót és a reszelt citomhéjat. Alaposan összegyúrjuk. Meleg helyen kelesztjük 60 percig. Átgyúrjuk a tésztát és 8 egyenlő részre osztjuk. A tészták közepébe 1 kk. szilvalekvárt teszünk és jól lezárva a tésztát, gombócokat formázunk belőle. Újabb 30 percig kelesztjük. Gőz fölött (kivajazott tésztaszűrőben) kb. 15 perc alatt készre gőzölöm. Tányérra teszem, vaníliasodóval s darált mákkal vagy darált dióval tálalom. Az alapreceptet a Mindmegettén és Macikonyhán olvastam.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
sütis néni 2009.02.22. 08:34:06
milyen tésztaszűrőre gondolsz, amiben gőzölni kell? fém?vagy milyen?
Gránátalma · http://granatalma.blog.hu/ 2009.02.22. 09:30:29
fém tésztaszűrő, amiben kényelmesen elférnek a gombócok :)