5 db csicsóka (nagyobb)
1 dl főzőtejszín
1 db leveskocka
só
A csicsókákat megmossuk, meghámozzuk és apró kockákra vágjuk -így hamarabb megpuhul. Főzőedénybe tesszük és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Mikor megpuhult a csicsóka, botturmix segítségével összeturmixoljuk. Újra feltesszük főni, beletesszük a leveskockát s hozzátesszük az 1 dl főzőtejszínt, ha szükséges sózzuk. Tálaláskor petrezselyemmel díszítjük.
Csicsóka: magas rosttartalma gátolja a szénhidrátok és hízlaló tápanyagok felszívódását így fontos kiegészítője a diabetikus táplálkozásnak. Íze hasonlít a burgonyáéra, kevés keményítőt tartalmaz.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.