HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2009.02.07. 19:33 Gránátalma

Csicsókakrémleves

5 db csicsóka (nagyobb)

1 dl főzőtejszín

1 db leveskocka

A csicsókákat megmossuk, meghámozzuk és apró kockákra vágjuk -így hamarabb megpuhul. Főzőedénybe tesszük és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Mikor megpuhult a csicsóka, botturmix segítségével összeturmixoljuk. Újra feltesszük főni, beletesszük a leveskockát s hozzátesszük az 1 dl főzőtejszínt, ha szükséges sózzuk. Tálaláskor petrezselyemmel díszítjük.

Csicsóka: magas rosttartalma gátolja a szénhidrátok és hízlaló tápanyagok felszívódását így fontos kiegészítője a diabetikus táplálkozásnak. Íze hasonlít a burgonyáéra, kevés keményítőt tartalmaz.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr39928916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása