HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2009.01.24. 13:57 Gránátalma

Fehérboros feketekagyló tagliatellével

40 dkg feketekagyló (tisztított)

2 dl fehérbor

1/2 fej apróra vágott vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma (reszelve)

olívaolaj, só, bors (frissen őrölt)

petrezselyem (apróra vágva, kis mennyiség)

citrom (gerezdekre vágva)

tagliatelle (gluténmentes)

Mély serpenyőben üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, felöntjük fehérborral, kissé elpároljuk belőle az alkoholt, ízesítjük -só, bors, fokhagyma, elkeverjük, majd beletesszük a kagylókat, fedő alatt néhány percig rázogatva pároljuk (amíg a kagylók ki nem nyílnak). Hozzátesszük a megfőtt tésztát s óvatosan összekeverjük úgy, hogy a tésztát mindenhol érje a fehérboros mártás. Petrezselyemmel megszórjuk. Tálalásnál egy gerezd citromot készítsünk a tányér szélére. Pár csepp citrommal még ízletesebb.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr54899600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása