200 g Mantler liszt
0.5 kk szódabikarbóna
1 kk sütőpor
2 kk őrölt gyömbér (én igazi gyömbért reszeltem bele)
1 kk fahéj
1 késhegynyi szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt fehérbors
100 g cukor (2 kk félretéve)
100 g vaj
5 ek méz
1 tojásfehérje (kenéshez)
sütésálló cukor (elhanyagolható)
A kimért hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk és apró golyókat készítünk belőle, amit egy sütőpapírral bélelt sütőedényre sorakoztatunk. Lisztes kézzel a golyókat ellapítjuk, tojásfehérjével megkenjük és a félretett kristálycukorral ill. a sütésálló cukorral meghintjük. 190 fokos sütőben aranybarnára sütjük. (A kekszek csíkozását sütés előtt sütőráccsal készítettem). Stahl receptjét-videóját itt megtekintheted.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.