3.2 kg pulyka
só, bors
Töltelék:
250 dkg máj (darálva)
1 alma (hámozva, szeletelve -bőr alá)
1 alma (hámozva, ledarálva)
2 fej hagyma (ledarálva)
só, bors, majoranna (ízlés szerint)
5 szelet szalonna (vékony szeletekre vágva-bőr alá)
30 dkg kenyér (áztatva, Schar)
2 tojás
vaj (bőr alá)
A pulykát átmossuk, letörölgetjük. Bőrét a húsról kezünkkel óvatosan leválasztjuk. Bőre alatt (hátrész és mellrész) bedörzsöljük sós vajjal, majd szalonna- és almaszeletet teszünk. A tölteléket összeállítjuk s beletömjük a hasába. Combjait a bőr segítségével visszakötjük. Az egész pulykát mégegyszer átsózzuk és sütőedényre tesszük. Szárnyait hústűvel átszúrjuk, lefogatjuk. Fólia alatt 1 órát, fólia nélkül kilónként 40 percig sütjük. A maradék tölteléket kiolajozott sütőedényben a pulyka mellett megsütjük -ezt figyelni kell, mert hamarabb megsül. Töltelékkel tálaljuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.