1 csirkemellfilé (vékony szeletekre vágva)
1 ananász (vékonyan szeletelve, nem konzerv)
kukoricaliszt
tejföl
sajt (vékonyra szeletelve)
só, olívaolaj
Az ananászt megpucolom, vékony szeletekre vágom, közepét kivágom. A csirkemellfilét szintén felszeletelem, besózom és átforgatom kukoricalisztben. Előkészítek egy sütőedényt, amibe az átsütött húst teszem -nem olajozom ki, mert a husikon marad annyi zsiradék. Egy serpenyőben olívaolajat melegítek és kissé átsütöm benne az ananászkarikákat majd tálra teszem. Következik a csirkemellfilé, melynek mindkét oldalát átsütöm, belehelyezem a sütőedénybe, s mindegyik szelet húsra teszek egy szelet ananászkarikát. Mikor minden hús a helyére került, kevés tejföllel megkenem a szeleteket, és végül vékonyra szeletelt sajt kerül a tetejére. Ha valaki kevésnek találja a zsiradékot a sütőedényben, óvatosan meglocsolhatja olívaolajjal -nekem erre nem volt szükségem. Ezt az ételt már készítettem narancskarikákkal is, de így ízletesebb. Ez anyukám egyik kedvenc receptje.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.