HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2008.12.13. 16:08 Gránátalma

Csirkemellfilé ananásszal

1 csirkemellfilé (vékony szeletekre vágva)

1 ananász (vékonyan szeletelve, nem konzerv)

kukoricaliszt

tejföl

sajt (vékonyra szeletelve)

só, olívaolaj

Az ananászt megpucolom, vékony szeletekre vágom, közepét kivágom. A csirkemellfilét szintén felszeletelem, besózom és átforgatom kukoricalisztben. Előkészítek egy sütőedényt, amibe az átsütött húst teszem -nem olajozom ki, mert a husikon marad annyi zsiradék. Egy serpenyőben olívaolajat melegítek és kissé átsütöm benne az ananászkarikákat majd tálra teszem. Következik a csirkemellfilé, melynek mindkét oldalát átsütöm, belehelyezem a sütőedénybe, s mindegyik szelet húsra teszek egy szelet ananászkarikát. Mikor minden hús a helyére került, kevés tejföllel megkenem a szeleteket, és végül vékonyra szeletelt sajt kerül a tetejére. Ha valaki kevésnek találja a zsiradékot a sütőedényben, óvatosan meglocsolhatja olívaolajjal -nekem erre nem volt szükségem. Ezt az ételt már készítettem narancskarikákkal is, de így ízletesebb. Ez anyukám egyik kedvenc receptje.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr88820846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása