30 dkg laska
1 leveskocka
2 dl főzőtejszín
4-5 kk. étkezési keményítő
só, bors, szerecsendió
A laskát alaposan megmossuk, főzőedénybe tesszük és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzzük, míg megpuhul. Ekkor összeturmixoljuk és visszatesszük főni. Ekkor ízlés szerint fűszerezzük. A tejszínt eldolgozom az étkezési keményítővel és lassan a leveshez adagolom. Elkeverem, forrásig átfőzőm. Tálaláskor pirított kenyérkockákkal megszórom.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.