2 szál póréhagyma
1 leveskocka
1.5 dl főzőtejszín
4 tk. étkezési keményítő
só, pirított kenyér
A póréhagymát megpucolom, szeletekre vágom. Egy főzőedénybe teszem és annyi vizet engedek rá amennyi ellepi. Mikor a hagyma megpuhult, hozzáteszem a leveskockát és összeforralom, ha szükséges sózom. Finomra turmixolom. A főzőtejszínben csomómentesre keverem a kb. 4 tk étkezési keményítőt és az újra átforralt levesben eldolgozom. Pirított kenyérkockákkal tálalom. Egyszerű és nagyon finom.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.