6 fésűkagyló
1 saláta cukkíni
3 dl főzőtejszín
1 dl fehérbor
étkezési keményítő (gluténmentes)
vaj, só, bors (színes, frissen őrölt)
A cukkínit lereszelem (hosszú szeletekre). 1 evőkanálnyi vajat serpenyőben felforrósítok és ráteszem a cukkínit. Átforgatom és sózom, puhulásig párolom. Egy serpenyőben a tejszínt és a bort összeforralom, sűrítem egy kevés étkezési keményítővel, majd ízesítem egy kevés sóval és frissen őrölt színes borssal, sűrűsödésig kevergetem. Egy felmelegített serpenyőbe teszem a sózott és borsozott fésűkagylót, mindkét oldalát max. 2 percig sütöm. Egy tányér közepére halmozom a vajban párolt cukkínit, ráteszem a fésűkagylót és rákanalazom a tejszínes bormártást. Mennyei előétel.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Napmátka · http://www.napmatka.blogspot.com 2008.07.31. 19:26:45
napmatka.blogspot.com/2008/07/ksznm-djat.html
Üdvözlettel: Napmátka