35 dkg Mantler liszt (gluténmentes)
fél csomag sütőpor
1/4 teáskanál szódabikarbóna
20 dkg kristálycukor
10 dkg margarin
2 tojás
3 banán (érett)
Kedves ismerőstől kaptam ezt a gyümölcskenyér receptet.
A lisztet összekeverem a sütőporral és a szódabikarbónával. Hozzáadom a cukrot és a margarint, majd eldolgozom. Felverem a két tojás és hozzáadom a lisztes keverékhez, újra eldolgozom. Villával pépesre töröm a banánt és végül ezt is hozzáadom és beledolgozom. Kivajazott és kilisztezett gyümölcskenyérformába öntöm, 175 C° fokon kb. 50 percig sütöm. Aki szereti tehet bele diót, mazsolát, de más gyümölcsből is elkészíthető.
Banán: ajánlott gyomorfekélyben szenvedőknek -könnyen emészthető trópusi gyümölcs. Gazdag A-, U-, E-vitaminban, tartalmaz vasat, rezet, jódot, mangánt, foszfort. Magas szénhidrát tartalma van -fogyókúrázóknak nem ajánlott.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Andi80 · http://erdilek.lapunk.hu 2008.03.01. 09:10:23
Szeretném megkérdeni,hogy mi a foglalkozásod, ha szabad?
Nagyon tetszenek a receptjeid, a képek alapján profi lehetsz. :) Nekem kislányom lisztérzékeny.Ha nem gond, emailben válaszolsz?
Egyébként jórészt saját kreációk?
Gránátalma · http://www.granatalma.blog.hu 2008.03.01. 13:58:42
A receptek legjava saját, de ha más ötleteit is felhasználom, akkor azt jelölöm a bejegyzésekben. Email címem: gastroblog@freemail.hu ide nyugodtan írhatsz.