HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2008.02.24. 10:37 Gránátalma

Banános gyümölcskenyér

35 dkg Mantler liszt (gluténmentes)

fél csomag sütőpor

1/4 teáskanál szódabikarbóna

20 dkg kristálycukor

10 dkg margarin

2 tojás

3 banán (érett)

Kedves ismerőstől kaptam ezt a gyümölcskenyér receptet.

A lisztet összekeverem a sütőporral és a szódabikarbónával. Hozzáadom a cukrot és a margarint, majd eldolgozom. Felverem a két tojás és hozzáadom a lisztes keverékhez, újra eldolgozom. Villával pépesre töröm a banánt és végül ezt is hozzáadom és beledolgozom. Kivajazott és kilisztezett gyümölcskenyérformába öntöm, 175 C° fokon kb. 50 percig sütöm. Aki szereti tehet bele diót, mazsolát, de más gyümölcsből is elkészíthető.

 

 

Banán:  ajánlott gyomorfekélyben szenvedőknek -könnyen emészthető trópusi gyümölcs. Gazdag A-, U-, E-vitaminban, tartalmaz vasat, rezet, jódot, mangánt, foszfort. Magas szénhidrát tartalma van -fogyókúrázóknak nem ajánlott.  

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr29352224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andi80 · http://erdilek.lapunk.hu 2008.03.01. 09:10:23

Szia Gránátalma! :)
Szeretném megkérdeni,hogy mi a foglalkozásod, ha szabad?
Nagyon tetszenek a receptjeid, a képek alapján profi lehetsz. :) Nekem kislányom lisztérzékeny.Ha nem gond, emailben válaszolsz?
Egyébként jórészt saját kreációk?

Gránátalma · http://www.granatalma.blog.hu 2008.03.01. 13:58:42

Kedves Andi!
A receptek legjava saját, de ha más ötleteit is felhasználom, akkor azt jelölöm a bejegyzésekben. Email címem: gastroblog@freemail.hu ide nyugodtan írhatsz.
süti beállítások módosítása