HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2008.02.07. 21:03 Gránátalma

III. Torkos csütörtök

III. Torkos Csütörtököt Lázár Vendéglőjében töltöttük.

Lázár Vendéglője - Ezüstfenyő Étterem

1022 Budapest, Vadrózsa u. 6.

Tel.: 06-1-214-9266

 

Felkerekedtünk Tatabányáról, hogy megkóstoljuk Lázár főztjeit....

A hely nagyon családias. A fogadtatás kedves és udvarias. Az asztalok szépen terítettek, hangulatosak. Előre megbeszélt menüvel fogadták a vendégeket -nekünk külön nagy segítség volt a gluténmentes ételek miatt -pár nappal korábban az étterermmel egyeztettünk mi legyen az előétel, leves, főétel és desszert. Nagyon felkészültek erre az esetre is. Ezért külön köszönet és gratuláció! Lázár is üdvözölt az előétel fogyasztása alatt és kedvesen, barátságosan elbeszélgetett velünk, érdeklődött, hogy ízlik az étel és meghívott két pohárka Tokajira. Elmondta azt is, hogyan készítette az ételeket. A leves közben pedig egy hatalmas fa borsszóróval jelent meg és kérdezte, kérünk -e. Sokat nevettünk. A főétel is nagyon gusztusos, egyedi tálalású és fantasztikusan ízletes. A desszeret már csak megkóstolni tudtam, olyan jól laktam. Köszönjük Lázár ezt a vacsorát. Ez az a hely, ahova tényleg érdemes visszatérni, és bátran ajánlom másoknak is.

Menü

Előétel

Tésztában sült kacsamájterrine, Tokaji aszúban áztatott sárgabarackkal és mézes sütőtökpürével (gluténmentesen: tészta nélkül volt a kacsamájterrine)

Leves

Homárkrémleves, tésztában sült fűszeres garnélarákkal (gluténmentesen: a garnélarákot nem tésztában sütötték meg)

Ördöguszály leves öreg sherryvel főtt zöldségekkel és házi metélttel (ezt nem kóstoltuk)

Főétel

Vörösboros szarvaspörkölt erdeigombás tarhonyával (ezt nem kóstoltuk)

Fokhagymával tűzdelt grillezett lazacderék, parajos gnoccival és fehérboros sajtmártással (gluténmentesen: gnocci helyett gazdag zölségköret volt szintén sajtmártással)

Ropogos kacsacomb mandulás burgonyafánkkal és Grand Marnier líkőrrel flambírozott forró meggyel (én ezt választottam)

Desszert

Nórika narancsos somlóija (gluténmentsen: fagylaltkehely)

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr77330023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csokisnoopy · http://csokisnoopy.freeblog.hu 2008.03.11. 15:40:22

Nagyon fini lehetett a menü :) Juj, nem kerülte el a figyelmem...Tatabányai vagy? Én is odavalósi vagyok, bár már 4. éve itt lakom pesten...egy földiiiiii :DDD
süti beállítások módosítása