7.5 dkg kukoricapehely (gluténmentes)
7.5 dkg Mantler liszt
0.5 tk. szódabikarbóna
2 púpozott ek. cukrozatlan kakaópor
5 dkg étcsokoládé
10 dkg puha vaj
15 dkg cukor (barna)
1 tojás
A kukoricapelyből egy maréknyit félre kell tenni, majd a többit porfinomságúra darálom. Hozzákeverem a lisztet, szódabikarbónát, kakaót és az apróra darabolt étcsokoládét. Egy másik tálban habosra keverem a vajat, cukorot és a tojást. Hozzáöntöm a lisztes csokoládét és végül a félre tett kukoricapelyhet. Összedolgozom. Sütőpapírra teáskanálnyi gombócokat halmozok. Előmelegített sütőben (200 C), 8-10 percig sütöm. A tésztának még türelmesen hűlnie kell (!) mert lágy, és hűlve szilárdul. Aromazáró üvegekben napokig eláll.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.