- 1.5 kg burgonya (főtt, hámozott, áttört)
- tejföl (450 ml)
- reszelt sajt (2-3 marék)
- olívaolaj
- só
Egy sütőedényt kiolajozok. Belekanalazom az áttört burgonya felét, sózom és a pohár tejföl felét elegyengetem rajta. Erre kanalazom a maradék burgonyát, újra sózom, ráöntöm a maradék tejfölt és megszórom reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 200 fokon pirulásig sütöm. Nagymamámnak ez volt az egyik kedvenc burgonyás receptje.
Burgonya leírása itt.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Klara 2007.11.20. 20:54:16
Veletlenül talaltam ra az oldaladra, mivel glutenmentes recpeteket kerestem. Nagyon megtetszettek a kepeid es a receptjeid-szeretnek gratulalni!!!!-Esetleg meg adnad valamely elerhetösegedet-kepek ügyeben szeretnelek megkeresni.
Köszönöm klara