Gnocchi:
- 60 dkg áttört főtt burgonya
- 15 dkg liszt (Mantler gluténmentes)
- 1 db tojás
- só, bors
Rokfort mártás:
- 20 dkg rokfort sajt
- 20 dkg edami sajt
- 450 ml tejföl
- 2-3 ek. tej
- só, bors
A Rokfort mártás mennyiségéhez dupla adag gnocchit készítettem.
A főtt, áttört burgonyát a tojással és liszttel eldolgozzuk majd sós vízben kifőzzük. Sütőtálba tesszük. A mártáshoz egy főzőedénybe reszeljük a sajtokat, ráöntjük a tejfölt, belekanalazzuk a tejet és ízesítjük sóval, borssal. Mikor felolvadt, ráöntjük a gombócokra és előmelegített sütőben (200 fokon) sütjük.
Burgonya leírása itt.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
longhill 2009.03.22. 17:14:03