HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2007.11.06. 17:10 Gránátalma

Káposztalevelekbe csomagolt finomságok

1 fej kelkáposzta
főtt rizs (1 bögrényi rizsből)
 mozzarella sajt (elhagyható)
szeletelt bacon
gomba (olajon átpirítva)
padlizsán (szeletelve, átpirítva)
 
A receptben az a legjobb, hogy minden belekerülhet, ami van a hűtőszekrényben. Nálam ezek a hozzávalók voltak. A káposztaleveleket megmostam, sós vízben megpároltam. Egy sütőedényt (szögletes) kibéleltem sütőpapírral majd a nagyobb káposztalevelekkel. Következhet a rétegezés. Káposztalevélre főtt rizs, sajt szeletelve, padlizsán, baconszeletek, gomba, padlizsán, bacon szeletek, sajt, főtt rizs és végül újra a káposztalevelek. Lenyomkodom. Sütőben kb. 30 percet sütjük 200 fokon. Mikor kész, óvatosan ráfordítom egy nagyobb tálra és szeletelem.

Kelkáposzta: Kálciumban és A vitaminban gazdag, ezért csonterősítő hatása van. Található benne kálium is ami a kálciummal együtt szabályozza a vérnyomást. Magas béta karotint is tartalmaz -segíti az immunrendszert. Rákellenes hatása is ismert. Jó hatással van az emésztésre, gyulladásos betegségekre (E-, B-vitamin). Nártiumszegény zöldség.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr13220456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása