1 fej kelkáposzta
főtt rizs (1 bögrényi rizsből)
mozzarella sajt (elhagyható)
szeletelt bacon
gomba (olajon átpirítva)
padlizsán (szeletelve, átpirítva)
A receptben az a legjobb, hogy minden belekerülhet, ami van a hűtőszekrényben. Nálam ezek a hozzávalók voltak. A káposztaleveleket megmostam, sós vízben megpároltam. Egy sütőedényt (szögletes) kibéleltem sütőpapírral majd a nagyobb káposztalevelekkel. Következhet a rétegezés. Káposztalevélre főtt rizs, sajt szeletelve, padlizsán, baconszeletek, gomba, padlizsán, bacon szeletek, sajt, főtt rizs és végül újra a káposztalevelek. Lenyomkodom. Sütőben kb. 30 percet sütjük 200 fokon. Mikor kész, óvatosan ráfordítom egy nagyobb tálra és szeletelem.
Kelkáposzta: Kálciumban és A vitaminban gazdag, ezért csonterősítő hatása van. Található benne kálium is ami a kálciummal együtt szabályozza a vérnyomást. Magas béta karotint is tartalmaz -segíti az immunrendszert. Rákellenes hatása is ismert. Jó hatással van az emésztésre, gyulladásos betegségekre (E-, B-vitamin). Nártiumszegény zöldség.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.