HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2007.10.20. 18:09 Gránátalma

Sült töltött hagyma

- 10 fej hagyma (közepes)

- 500 g. darálthús

- 10 szalonna szelet

- só, bors, olaj, pirospaprika,

- zöldfűszerek (elhagyható)

- 2 tojás

- 250 ml tejföl

- reszelt sajt (Cserpes, elhagyható)

A hagymákat megpucoljuk, alját-tetejét levágjuk. Megpároljuk és a közepét kinyomjuk. A darálthusit összekeverjük a fűszerekkel - só, bors, pirospaprika, aki szereti zöldfűszerek- és 1 tojással. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, belesorakoztatjuk a hagymafejeket és megtöltjük a fűszeres darálthússal. A tejfölben elkeverünk 1 tojást, majd rákanalazzuk a hagymákra. Megszórjuk reszelt sajttal és mindegyikre fektetünk egy szelet szalonnát. Mehet is a sütőbbe. Tálaláskor a szalonnát a hagyma alá fektetjük. Nagyon finom!

Vöröshagyma: tartalmaz B1-, B2-, C-vitamint, vasat, jódot, káliumot, kálciumot, foszfort, szelént és cinket. Segít megelőzni a koszorúér betegséget, a trombózist, véralvadás esetén gátolja a vérrögképződést. Hatékonyan hat az emésztésre, tüdő és légúti megbetegedésekre. Kísérletek alapján elsősorban gyomor és bőr daganatos betegségekben fejti ki jótékony hatását. Nem csak nyersen hanem bárhogy elkészítve megtartja ezeket a jótékony hatásait.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr41202249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabojsza · http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/ 2007.10.21. 07:26:35

Ilyet én is szoktam, iiisstenniii!!! Csak úgy 12 órán belül ne menj társaságba...:)
süti beállítások módosítása