- 10 fej hagyma (közepes)
- 500 g. darálthús
- 10 szalonna szelet
- só, bors, olaj, pirospaprika,
- zöldfűszerek (elhagyható)
- 2 tojás
- 250 ml tejföl
- reszelt sajt (Cserpes, elhagyható)
A hagymákat megpucoljuk, alját-tetejét levágjuk. Megpároljuk és a közepét kinyomjuk. A darálthusit összekeverjük a fűszerekkel - só, bors, pirospaprika, aki szereti zöldfűszerek- és 1 tojással. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, belesorakoztatjuk a hagymafejeket és megtöltjük a fűszeres darálthússal. A tejfölben elkeverünk 1 tojást, majd rákanalazzuk a hagymákra. Megszórjuk reszelt sajttal és mindegyikre fektetünk egy szelet szalonnát. Mehet is a sütőbbe. Tálaláskor a szalonnát a hagyma alá fektetjük. Nagyon finom!
Vöröshagyma: tartalmaz B1-, B2-, C-vitamint, vasat, jódot, káliumot, kálciumot, foszfort, szelént és cinket. Segít megelőzni a koszorúér betegséget, a trombózist, véralvadás esetén gátolja a vérrögképződést. Hatékonyan hat az emésztésre, tüdő és légúti megbetegedésekre. Kísérletek alapján elsősorban gyomor és bőr daganatos betegségekben fejti ki jótékony hatását. Nem csak nyersen hanem bárhogy elkészítve megtartja ezeket a jótékony hatásait.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
gabojsza · http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/ 2007.10.21. 07:26:35