A receptet Rómából hoztam...
- brokkoli (párolva majd szeletekre vágva)
- pulykamell (filé, apró kockára vágva)
- tejszín, tej
- étkezési keményítő (gluténmentes)
- só, bors, sáfrány
- olívaolaj
A brokkolit megpárolom, sütőtálra teszem megsózom, vajdarabkákat szórok rá, majd olívaolajjal meglocsolom. Sütőben átsütöm -csak annyi ideig, amíg a vaj ráolvad. A pulykamellet apró kockákra vágom, megpárolom, ízesítem sóval-borssal, a tejszínt egy pici tejjel higítom és belekeverem az étkezési keményítőt majd a húshoz keverem. Hozzáadom a sáfrányt. Tálaláskor a brokkolit (mint egy kenyeret) felszeletelem, rákanalazom a husit és kész a mennyei ebéd.
Sáfrány: a virág bibéje maga a fűszer, mely karotint, illó- és zsírosolajat tartalmaz. A világ legdrágább fűszere. Szív- és érrendszeri betegséget, a koleszterinszintet és a magas vérnyomást kedvezően befolyásolja.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal