HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2007.10.08. 18:12 Gránátalma

Sáfrányos pulykamell brokkoliszeleten

A receptet Rómából hoztam...

- brokkoli (párolva majd szeletekre vágva)

- pulykamell (filé, apró kockára vágva)

- tejszín, tej

- étkezési keményítő (gluténmentes)

- só, bors, sáfrány

- olívaolaj

A brokkolit megpárolom, sütőtálra teszem megsózom, vajdarabkákat szórok rá, majd olívaolajjal meglocsolom. Sütőben átsütöm -csak annyi ideig, amíg a vaj ráolvad. A pulykamellet apró kockákra vágom, megpárolom, ízesítem sóval-borssal, a tejszínt egy pici tejjel higítom és belekeverem az étkezési keményítőt majd a húshoz keverem. Hozzáadom a sáfrányt. Tálaláskor a brokkolit (mint egy kenyeret) felszeletelem, rákanalazom a husit és kész a mennyei ebéd.

Sáfrány: a virág bibéje maga a fűszer, mely karotint, illó- és zsírosolajat tartalmaz. A világ legdrágább fűszere. Szív- és érrendszeri betegséget, a koleszterinszintet és a magas vérnyomást kedvezően befolyásolja.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr69190368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása