Padlizsánbefőtt:
1 kg. padlizsán
fehérborecet (Tokaji Fumint-al)
oliva olaj, olaj 2-2 dl
csili, majoranna, bazsalikom, só, bors, fokhagyma
A padlizsánokat megmosom, letörölgetem, végeit levágom. Karikákra, majd csíkokra vágom. Forralt fehérborecetes vízben párolom 4-5 percig. Egy nagy tálban összekészítem az olajat és benne a fűszereket. Jól összekeverem. Ebbe teszem a már párolt padlizsáncsíkokat, még forrón üvegekbe teszem és felöntöm a fűszeres olajjal. Lezárom, fejre állítom az üvegeket 5 percre és kész.
Ki vagyok én? (segítség a képen található)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.