HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2007.08.15. 04:27 Gránátalma

Aszalt paradicsom

Aszalódnak a paradicsomkarikáim a szárítóban... imádom az illatát ami belepi szinte az egész lakást, s még a férjem is nagyon szereti!

Az eredményről képekben is beszámolok!

Már évek óta készítek aszalt vagy szárított (ki, hogy hívja) zöldséget és gyümölcsöt. Nincs is annál jobb, mint amikor a polcon sorakoznak az aromazáró üvegekben. S mikor felnyitod azok az illatok... S végre itt a szilva- és a zöldségszezon, nincs más dolgom mint mindenből venni egy kicsit, hogy aszalódjanak. Évekig is elállnak és aki szereti az rosszul nem jár. A paradicsomot csak úgy magában enni is élvezet mert hihetetlenül finom de belesütöm kenyérbe zöldfűszerekkel-magokkal és kész a pizzás kenyér, de teszem pizzára is, levesbe (télen) a szárított répával és zöldséggel együtt, ősszel pedig az alma -amiből még több üvegnyit is készítek, mert rágcsálnivaló (édesség és zacskós adalékanyagos chips helyett) mindíg kell és ez az almachips legalább egészséges -ropogós, zamatos és nagyon finom. Érdemes beszerezni egy aszaló gépet! A kollégáimat is megfertőztem ezzen a mániámmal mert azóta lázasan aszalnak otthon... Csak egy kis zacskónyi paradicsomot tettem (csalinak) az asztalomra és elkezdtem rágcsálni.... Mindjárt kérdezték, hogy mi ez, hogy kell, és hol vettem a gépet, nekik is kell!

Paradicsomról bővebben itt

Kezdetben:

 

 Félkész állapotban (több emeleten aszalódó paradicsomok):

 

 

 Aszalt paradicsom (már csak üvegbe kell tenni):

 

  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr6140291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása