Aszalódnak a paradicsomkarikáim a szárítóban... imádom az illatát ami belepi szinte az egész lakást, s még a férjem is nagyon szereti!
Az eredményről képekben is beszámolok!
Már évek óta készítek aszalt vagy szárított (ki, hogy hívja) zöldséget és gyümölcsöt. Nincs is annál jobb, mint amikor a polcon sorakoznak az aromazáró üvegekben. S mikor felnyitod azok az illatok... S végre itt a szilva- és a zöldségszezon, nincs más dolgom mint mindenből venni egy kicsit, hogy aszalódjanak. Évekig is elállnak és aki szereti az rosszul nem jár. A paradicsomot csak úgy magában enni is élvezet mert hihetetlenül finom de belesütöm kenyérbe zöldfűszerekkel-magokkal és kész a pizzás kenyér, de teszem pizzára is, levesbe (télen) a szárított répával és zöldséggel együtt, ősszel pedig az alma -amiből még több üvegnyit is készítek, mert rágcsálnivaló (édesség és zacskós adalékanyagos chips helyett) mindíg kell és ez az almachips legalább egészséges -ropogós, zamatos és nagyon finom. Érdemes beszerezni egy aszaló gépet! A kollégáimat is megfertőztem ezzen a mániámmal mert azóta lázasan aszalnak otthon... Csak egy kis zacskónyi paradicsomot tettem (csalinak) az asztalomra és elkezdtem rágcsálni.... Mindjárt kérdezték, hogy mi ez, hogy kell, és hol vettem a gépet, nekik is kell!
Kezdetben:
Félkész állapotban (több emeleten aszalódó paradicsomok):
Aszalt paradicsom (már csak üvegbe kell tenni):
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.