Hétvégi nassolás:
tészta:
15 dkg Mantler liszt
1 cs. sütőpor
10 dkg. cukor
6 dkg margarin
4 evőkanál tej
2 tojás
só, reszelt citromhéj
krém:
25 dkg mascarpone
3 tojás
2 evőkanál cukor
vaníliáscukor
25 dkg szeder
A tészta hozzávalóit összedolgozom, szilikonos gyümölcstortaformába öntöm és 175 fokon aranybarnára sütöm (tűpróba).
A krémhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 evőkanál cukorral és vaníliáscukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és habos krémmé keverjük. (Van úgy, hogy egy kis limoncsellóval megbolondítom).
Szeder: kissé savanykás de zamatos gyümölcs. Nyersen, szörpnek és lekvárnak is kitűnő de nagyon jól fagyasztható is. Szárított levelét gyógyteának használják.
Vaníliáscukor: végy egy vaníliarudat és vágd félbe. Tedd állítva egy aromazáró üvegbe és öntsd fel kristálycukorral. Pár hét múlva kész az igazi vaníliáscukor.
Ha marad még krémünk akkor jöhetnek még a nagy torta mellé a kis tortácskák is:
Nem csak szederrel hanem áfonyával is, még ennél is kisebb formában sütve (a képeket később).
A tésztája levelestészta, megsütve mini tortaformában:
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.