A hétvégén rengeteg almapaprika volt a helyi piacon. Szebbnél-szebb paprikák, édesek és erősek is.
S ami lett belőle:
A paprikákat megmossuk, félbevágjuk és kitisztítjuk. Erre azért van szükség mert kívülről ugyan sértetlen lehet a paprika, belülről azonban zsákbamacska... Nagymamám mindíg azt mondta, hogy ha az elején több munkát áldozok rá, akkor nem megy tönkre a paprika -mire ehető lesz. Ezt azóta is megfogadom. Tisztított üvegekbe tesszük, ha tudunk válasszunk pár pirosas színű paprikát is -hangulatos lesz tőle az üveg, tormaszálakat helyezünk bele, leöntjük ecetes-fűszeres lével és jól lezárjuk. S ha kibírjuk (!) csak akkor bontsuk fel ha már leesett a hó (ha nincs hó akkor novemberben). Úgy emlékszem ezt gyerekkorom óta nem tudtam betartani.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.